Арматурна заготовка

Какво представлява арматурната заготовка?

В хода на строителна дейност със стоманобетон важен материал се оказва именно арматурната заготовка, от която се формира крайната арматурна конструкция на обекта. Арматурната заготовка е основна част от всяка стоманобетонна конструкция. Арматурата, както са наясно повечето хора с известен опит в строителството, е жизнено важна за издръжливостта на съоражението. Един погрешен избор на материали може да се окаже съществен проблем. Затова е изключително важно арматурната заготовка да е качествена и професионално и грижливо подбрана.

За какво се използва арматурна заготовка?

При изграждането на мрежовидната арматура, съществено е да има налична арматурна заготовка която да бъде поставена по точно определен начин за да формира крайния вид на конструкцията.

За арматурна заготовка се използват най-често стоманени пръти, оформени по определен начин, така че да може да бъде формирана от тях триизмерна мрежа/скелет, който да понася опън от бетона, използван за конструирането на сградата.

Срещайки термина арматурна заготовка, повечето хора се досещат за познатите сгънати във формата на квадрат стоманени пръти, които се използват за укрепване на колони и други елементи във всеки по-сериозен строеж. Арматурните заготовки могат да бъдат различни видове, които се определят от редица фактори.

Видове арматурни заготовки

Факторите, по които можем да разграничим различни видове арматурни заготовки, са:

  • – Материал на арматурните заготовки (желязо, конкретен тип стомана, различни черни метали)
  • – Диаметър на прътите на различните арматурни заготовки
  • – Крайна форма на арматурната заготовка

По отношение на крайната форма е нужно да отбележим, че строителите могат да спестят доста технологично време, използвайки арматурна мрежа, тъй като така се спестява кроенето и конфигурирането на прътите от арматура.

Въпреки всичко, когато горното условие е неприложимо, тоест когато не можем да използваме готова арматурна мрежа, най-често се използват арматурни заготовки с различна форма и различни размери, като изборът им става на базата на конкретните нужди за даден обект, тоест няма „магическа формула“ по която да бъдат универсално пресметнати.

В най-тежкия във времево отношение случай се закупуват пръти от арматурно желязо, които се оформят и нагласят, за да изпълняват конкретните желани цели на съответния обект.

Производство на арматурна заготовка

Изработката на арматурна заготовка се състои в рязане и огъване на суровата арматурна стомана. Висококвалифицираният инженерен и изпълнителски екип осигурява висококачествено производство на арматурна заготовка от сертифициран материал според конструктивния план на конкретната сграда. Разполагаме с най-съвременна техника за обработка на метала, както и със собствена складова база, като всичко това е придружено и със съответните необходими логистични услуги. Капацитетът на арматурния цех на Смарт Метал Груп позволява производство на 20-30 тона арматурна заготовка дневно. Фирмата разполага с няколко тежкотоварни автомобила ( 7т- 24т), с помощта на които можем да обслужим всички наши клиенти. При нас можете да получите високо качество, бързо извършване на услугата и професионален подход.

Защо да изберете нас?

Смарт Метал Груп е дружество с над 10-годишен опит в производството и търговията на арматурна заготовка. Фирмата предлага на своите клиенти изработка на арматурна заготовка с гарантирано качество и висок професионализъм. За да гарантира комфорта и спокойствието на нашите клиенти, фирмата се придържа към следната политика. Ако има случай, в който заготвената арматурна стомана не Ви удовлетворява, ние ще върнем парите Ви или ще изработим заготовката отново.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Арматурна заготовка, 7.0 out of 10 based on 3 ratings