Профили

Приложения на метални профили

При изработката на всевъзможен вид метални изделия винаги се започва от някакъ вид заготовъчен материал. В много редки случай и за специални приложения се изработва и самия заготовъчен материал, но най-често той се закупува под формата на метални профили. Метални профили се използват както в дома и градината, така и с разнообразни индустриални приложения, и може да се каже че ролята им е важна за инженерната дейност. Профили от метални материали може да намерите почти навсякъде в страната, като ако няма с кого да се консултирате по въпроса, опитайте да потърсите за метални профили в София в коя да е Интернет търсачка. Най-честите известни приложения за метални профили са в следните изделия: 1. Стелажи. 2. Огради. 3. Решетки. 4. Врати.

Метални профили цени

За никого не е тайна, че това което интересува потребителя на първо място след наличността на продукта е неговата цена. По отношение на различните метални профили цените варират на базата на това от какво е направен съответния метален профил, каква дължина за парче желаем и с какви размери да е сечението на дадените метални профили чиито цени проверяваме. Така например квадратен профил с размери 10х10х1.5 , с дължина 6 метра би струвал 4,9 лв. или профил 40х10х2 би струвал около 13 лв. Посочените цени на метални профили са чисто ориентировъчни, но могат да ви дадат представа какво да очаквате във финансово отношение. Рециклирани детайли, или такива с неясен произход може да предлагат по-ниски от утвърдените за такива профили цени , но човек трябва да подхожда внимателно, тъй като такива оферти могат да се окажат измамни от гледна точка на качеството. Или казано по друг начин, метални профили с цена много по-ниска от пазарната са съмнителни и е добре да се избягват. На нашия сайт ще намерите справочна цена на метални профили с различни сечения и дължини.

Стоманени профили

Най-често разпространените сред всички метални профили са така наречените стоманени профили които предлагат различни характеристики в зависимост от конкретния тип стомана, от която са изработени. Съществуват стоманени профили от неръждаема стомана които могат да бъдат излагани по-дълго време свободно на атмосферните влияния. Някои други типове стоманени профили пък са по-издържливи на опън, и са подходящи да носят по-голямо натоварване. В зависимост от различните характеристики по-горе се определят различниподходящи за стоманени профили цени.

Поцинковани профили

Употребата на поцинковани профили се свързва най-вече със защитеността им от корозия. Поради разликата в електроотрицателността на цинка и основния материал на профила, всички поцинковани профили издържат по-дълго без да корозират.

Неръждаеми профили

Както споменахме накратко по-горе, един клас от метални профили, така наречените неръждаеми профили могат да издържат неопределено време без да корозират, или както казваме по-простичко – да ръждясват. Причината за това е че тези неръждаеми профили съдържат легиращи елементи като хром и никел, които възпрепятстват корозията в класическия и смисъл.

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.7/10 (9 votes cast)
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 5 votes)
Профили, 5.7 out of 10 based on 9 ratings