Често Задавани Въпроси

Цената на доставката изцяло зависи от обема и теглото на пратката/товара, както и от крайния адрес за доставка. В Smart Metal Group предлагаме както собствен транспорт, така и транспорт чрез услугите на някои фирми - лидери на пазара за доставки.

Нашите търговски мениджъри ще сравнят цените на всички варианти за доставка и ще изберат най-подходящия за Вашата ситуация, като преди това ще ги обсъдят с Вас и ще се съобразят с Вашите желания.

За повече информация относно доставка от Smart Metal Group прочетете тук: Линк към страница „доставки“.

От Smart Metal Group предлагаме сертификати и декларация за съответствие за всички продукти, които предлагаме – както за тези, които произвеждаме ние, така и за тези, с които се снабдяваме от нашите партньори.

Една от основните услуги, които предлага Smart Metal Group е монтаж. Ако желаете да се възползвате от услуга „монтаж“ трябва предварително да попитате търговския мениджър, с който работите и да насрочите дата за оглед с технически ръководител. По време на срещата Ви, той ще обсъди с Вас спецификациите на обекта – терен, сложност, необходими продукти, машини и нужното време за извършване на самия монтаж.

По тези критерии след това ще Ви бъде изготвена оферта, в която позиция по позиция ще бъде описана всяка необходима стъпка и всеки продукт, който ще се използва както и съответната цена. Когато я разгледате ще можете отново да я обсъдите с търговския Ви мениджър или техническия ръководител, за да бъдете наясно с всеки един елемент и както частична, така и крайна цена.

Насрочването на оглед е безплатно за рамките на гр. София и околностите. За населени места извън тази местност огледът се заплаща, като цената се определя спрямо разстоянието на обекта от гр. София. В цената се включват само необходимите консумативни разходи – гориво (в двете посоки) и нощувка, ако е належащо.

Арматурна заготовка

Цената на арматурната заготовка се формира спрямо няколко критерия:

  • За какво количество става въпрос?

Арматурната заготовка е продукт, чиито заявки са както за големи количества на едро, така и за по-малки такива. Един от основните критерии за образуването на цената на арматурната заготовка е необходимото Ви количество.

  • За кога Ви е необходима арматурната заготовка?

Това е въпрос, чиято важност който повечето клиенти не осъзнават. Арматурният двор е почти перманентно зает с изработването на поръчки. Когато се приеме нова поръчка тя автоматично отива „на опашката“ и срокът и за изработка се определя след предаването и в цеха. Ако поръчката Ви трябва за близък срок е възможно цената да се увеличи, тъй като може да се наложи спирането на друга заявка преди Вашата, за да бъде тя изработена. Ако заявката Ви е за по-голямо количество за кратък период от време е възможно да се наложи да се изготви в някой от другите ни цехове в страната, което увеличава разходите по изготвянето й, заради самия необходим транспорт и т.н.

  • Сложност за елементите

Цената на арматурната заготовка може да се промени и спрямо нейната спецификация – колкото повече различни елементи включва тя, толкова повече човековреме и човекотруд ще бъдат вложени в нея и обратното, което може да се отрази на крайната цена.

  • Метод на плащане

Арматурната заготовка е продукт, който сменя цената си ежедневно, особено в време на динамичен и нестабилен пазар. Единственият начин да гарантираме запазване на моментната цена на заготовката е пълно авансово плащане. Ако решите да предплащате на части, то трябва да имате в предвид, че за всяка отделна поръчка и фактура цената може да бъде различна.

  • Желаете ли транспорт?

От Smart Metal Group предлагаме транспорт до всяка точка на България и ЕС. При изготвянето на офертата Ви, може пожелаете да бъде включен транспорт или той да бъде включен като комплимент или компенсация от наша страна. За информация относно транспорт и доставка можете да се обърнете към вашия търговски мениджър или да прочетете повече тук

Екипът на Smart Metal Group е съставен от обучени специалисти, които могат да Ви съдействат във всяка стъпка от Вашия строеж – от идеята и проектирането на сградата, през снабдяването с материали, до извършването на монтаж.

Ако вече сте стигнали до етапа на строеж и имате изготвена спецификация на необходимите елементи, нашите търговски мениджъри могат да извадят елементите от чертежа, като след това задължително списъкът се предава за проверка на отговорно лице от Ваша страна, като по този начин възможността на неточност се свежда до минимум.

От Smart Metal Group предлагаме сертификати и декларация за съответствие за всички продукти, които предлагаме – както за тези, които произвеждаме ние, така и за тези, с които се снабдяваме от нашите партньори.

Черни и цветни метали

Да, Smart Metal Group предлага услугата рязане. Когато поръчвате желаните от Вас метални профили трябва да информирате Вашия търговски мениджър за броевете срезове, които трябва да се извършат или реалния размер на профила, който Ви е необходим. Той ще може да Ви съдейства с оразмеряване и изчисление на броя профили, които ще Ви трябват като се сметне и фирата, която остава, за да бъде изготвена поръчката Ви.

За извършването на срез се използват различни режещи машини и техники. В Smart Metal Group можем да предложим няколко от основните видове рязане – Стандартно рязане с флекс, рязане с гилотина, лазерно рязане, водно рязане.

Цената на рязането варира от 1 лв. с ДДС до 90 лв. с ДДС.

Когато в поръчката Ви фигурират срезове е необходимо пълно авансово предплащане.

Въпреки че предлагаме услуга „рязане“, няма как да предлагаме размери на профилите по-различни от стандартните. При желание за по-различен размер профил, ние можем да го отрежем в желания от размер, но е необходимо да заплатите целия профил, като остатъка/фирата остава за Вас, тъй като сте я заплатили.

В Smart Metal Group разполагаме с цялата гама по RAL. Ако желаете профилът да бъде боядисан в конкретен цвят трябва да информирате предварително Вашия търговски мениджър за това. Той ще включи в офертата Ви цена за прахово боядисване на профила, който Ви е необходим и съответно срокът за изработка.

Много от клиентите ни се обръщат към нас със запитвания за прахово боядисани профили, не само от гледна точна на дизайн, но и защото допълнителният слой на боята удължава живота на метала значително.

Оградни системи

Цената на оградна система се определя на първо място от вида система, която сте избрали.
Когато говорим за монтаж няма как да дадем предварително цена за извършването му, тъй като тя се образува по множество фактори. Когато желаете да бъде извършен монтаж от наша страна е необходимо първо да насрочите оглед с технически ръководител. На срещата се взимат размери, определя се вида на самия терен и възможностите оградната система да бъде положена – дали ще бъде необходимо да се изгради цялостен или частичен фундамент и т.н.

След огледа търговският Ви мениджър и техническият ръководител изготвят офертата заедно като в нея включват необходимите материали, консумативи, цена за монтаж и срок за изработка.

Габиони и габионни системи

Габионите са кубични форми, изградени от поцинковани мрежи. Ползват се главно за изграждане на оградни системи, колони, подпори и с декоративни цели. Има два основни вида габиони – плетени и електрозаварени.

Електрозаварените габиони се изработват чрез заваряване на трърди, дебели поцинковани телове. Могат да бъдат сглобявани в различни размери. Те са здрави, неподатливи на външни условия и устойчиви елементи. Този вид габиони се изработва от специални габионни пана. Това позволява индивидуално оразмеряване спрямо желанията на всеки един клиент. Могат да се съчетават с различни видове инертен материал.

Плетените габиони се изработват от хексагонално усукана поцинкована дебела тел. Те са по-меки и гъвкави от елекрозаварените, което позволява слягане на по-нестабилен терен. Тъй като са плетени, няма как да бъдат отрязани в размер, извън стандартния, които предлагаме, защото биха се разплели. Препоръчва се да се съчетават с по-стабилем и тежък интертен материал.

Плетените и електрозаварените габиони имат различни характеристики и съответно се ползват за различни цели.

Електрозаварените габиони се ползват най-често за изграждане на оградни системи, колони, кашпи и декорации. Тъй като могат да се изготвят в различни размери и форми са предпочитам вариант за различни структури. Възможността да се комбинират с различни видове инертен материал позволява да се изработват различни дизайни. В сайта ни може да намерите примери за комбинирани оградни системи, маси и пейки, саксии за цветя и декорации с различни форми. Тъй като телта, от която са направени е твърда позволява да се изграждат високи ограждения.

Плетените габиони се използват с повече с укрепващо предназначение. По-меката, но в същото време здрава и устойчива тел позволява на габионите да слягат на мек терен. Поради тяхната неръжданема и водопропусклива същност те се използват за изграждане на подпорни стени, терасиране на неравни терени и укрепване на свлачища. Те също биха могли да бъдат инпортирани в структури с декоративни цели, но при тях възможността за конкретизиране на размери и по-малка.

Цените на плетените габиони са фиксирани спрямо размерите, които предлагаме.
При запитване за електрозаварени габиони цената се изчислява спрямо всяко едно запитване. Те се изработват по поръчка спрямо желания размер.

Когато поръчвате габиони трябва да имате в предвид, че за тяхното сглобяване са нужни аксесоари.

Електрозаварени габиони – В комплекта са включени оразмерени габионни пана, диафрагми (ако са необходими), обтегачи, скоби или спирали за електрозаварени габиони (по желание на клиента). Ако ще монтирате габионите си сами трябва да знаете, че за скобите се използват специални клещи, които трябва да закупите отделно.
Електрозаватените габиони се предават на клиента на части. Ако желаете да бъдат сглобени предварително трябва да информирате  Вашия търговски мениджър. В зависимост от броя на габионите и техните размери това може да се отрази на крайната цена.

Плетени габиони – В комплекта на плетените габиони са включени сгънатите мрежести клетки, диафрагми (ако са неогходими), обетгачи.
Те се предават на клиента под формата на сгъната кутия с капак. След запълването им трябва да затворите капаците. Можете да го направите или със скоби за платени габиони или с поцинкован тел. Този продукт трябва да закупите отделно, като за скобите за плетени габиони се използват специални клещи тип пистолет.

Има няколко критерия за избиране на най-подходящия инертен материал:

  • Предназначение на габионите – Ако габионите ще бъдат с укрепваща или оградна цел, то тогава трябва да изберете по-здрави тежък инертен материал. Най-често се използва коменният. Smart Metal Group работим с няколко каменни кариери в област София, които предлагат различни по вид, цвят и размери камък. Когато габионът има по-скоро декоративна цел инертният материал може да бъде от стъкло, PVC, дърво.
  • Големина на растера/окото – За да не изпада инертният материал от габиона, е важно той да бъде с по-голям диаметър от този на растера.
  • Дизайн - ако искате да свържете габионите с други елементи от екстериора Ви, можете да използвате въображението си и да включите различни стъклени или дървени елементи.

Тъй като габионите се използват за различни цели и предпочитанията на клиентите са различни, инертния материал се избира и заплаща отделно.

В Smart Metal Group разполагаме с широка гама видове инертен материал, от който можете да изберете спрямо Вашия вкус и бюджет.