Какво е георешетка от СмартМеталГруп?

Георешетката е геосинтетична структура, която представлява триизмерна структура от ленти, направени от полиестер, полиетилен или полипропилен. Полимерните или синтетичните ленти се закрепват заедно, образувайки гъвкава обемна решетка с клетки, подредени шахматно.

Георешетката служи като отлична армираща рамка, а клетките й впоследствие се пълнят със скални парчета, насипни материали (пясък, чакъл) или се заливат с бетон. За да се намалят разходите за строителни работи, се практикува фиксиране на пълнежа.

Благодарение на своята структура, гъвкавост и устойчивост на деформации, георешетката се използва успешно там, където е необходимо противодействие на ерозия, пропадане на почвата или отстраняване на излишната влага (дренаж).

Предимства на георешетката:

– Издръжливост поради устойчивостта на синтетични и полимерни материали към агресивни влияния на околната среда (подземни води, ултравиолетови лъчи, соли, алкали) и устойчивост на гниене, което осигурява дълъг експлоатационен живот

– Материалът е екологично чист, не отделя токсични и опасни за околната среда вещества.

– Георешетката не се нуждае от поддръжка и текущи ремонти

– Тя е удобна за транспортиране и заема минимум място при складиране, защото се транспортира и се съхранява в сглобен вид.

Направи Запитване

Вижте страницата на друг език: English Russian