Прахово боядисване от Smart Metal Group – отлични резултати и естетичен външен вид

Ние от Смарт Метал Груп, винаги сме се стремили да осигурим на нашите клиенти най-доброто обслужване, най-качествените материали и отличен краен резултат. Поради тази причина на Вашето внимание предлагаме прахово боядисване! Smart Metal Group разполага със съвременна техника за прахово боядисване, с която постигаме плътно, чисто и постоянно цветно покритие на всички продукти, предлагани от нас.

Можете да заявите прахово боядисване на всички продукти, закупени от нас – оградни мрежи, оградни колонки, метални изделия по поръчка, габиони, термопанели, черни и цветни метали и много други! Обадете се на тел. +359 888 050 643 или +359 876 83 64 90, за да получите безплатна консултация за прахово боядисване от Смарт Метал Груп.

Прахово боядисване – равномерна боя без следи от четки!

Праховото боядисване е вид покритие, което се прилага като свободно течаща суха пудра. Основната разлика между конвенционална течна боя и праховото боядисване е, че боята за прахово покритие не се нуждае от разтворител, за да поддържа слепващите и запълващите частици под формата на течна суспензия. Обикновено покритието се нанася електростатично, като след това се изсушава под висока температура, за да се сформира “кожа”. Пудрата може да бъде термопластична или термореактивен полимер. Тя обикновено се използва за формиране на твърдо покритие, което е по-здраво от обикновената конвенционална боя. Праховото покритие се използва главно за покриване на материали като различни домашни потреби, алуминиеви елементи, автомобилни и велосипедни части и различни метални изделия. Новите технологии позволяват и покритието на различни полимерни материали с прахова боя.

Понеже праховата боя не съдържа течен носител, с нейна помощ могат да се образуват по-дебели покрития в сравнение с конвенционалната боя, без образуване на коловози и капки боя. Праховата боя образува минимални разлики между вертикално и хоризонтално боядисаните елементи (за сравнение – гравитацията оказва влияние върху течните съставки в обикновените бои и води до разлики във вида на боядисаните елементи). Понеже няма течен носител, процесът на боядисване не води до отделяне на вредни органични емисии във въздуха. Освен това могат да бъдат приложени няколко различни цвята преди изсушаване, което позволява преливане на цветовете в един единствен слой.

Предимства на праховото боядисване пред други покрития

Праховите бои не съдържат солвенти (разтворители) и отделят малко или никакви вредни органични емисии във въздуха. По този начин няма нужда от скъпо оборудване за контрол на замърсяванията. Това прави праховото боядисване екологично и икономически ефективно, тъй като премахва нуждата от инвестиране в скъпи вентилационни и филтрационни системи. Праховите покрития щадят природата, тъй като изпаренията от солвентите са силно отровни и влияят на здравето на всички живи организми.

Праховата боя може да образува много по-дебели покрития в сравнение с обикновената конвенционална боя без образуване на коловози и капки. Това улеснява работата и позволява по-висока производителност на труда, тъй като няма нужда от допълнителни грижи и внимание при боядисване. Покритието е равномерно и изотропно, т.е. еднакво във всички посоки, без следи от четки или неравности по повърхността.

Продуктите, боядисани прахово, имат по-малко визуални различия между вертикално и хоризонтално боядисани повърхности в сравнение с боядисани с течна боя продукти. Това е така поради липсата на течни разтвори в праховата боя. Гравитацията указва влияние върху течната боя, в следствие от което се получават различия в покритието на хоризонталните и вертикалните елементи от боядисвания продукт.

Може да бъде постигнато голямо разнообразие от ефекти с прахово боядисване, които не биха могли да бъдат постигнати с другите видове боя. Праховото боядисване позволява преливане на цветове в един единствен слой, като по този начин се постига равномерност на покритието и високо качество на художественото оформление.

Времето за изсушаване е значително по-малко при праховото боядисване, сравнено с течните покрития. Липсата на течен солвент ускорява процеса на изсушаване и по този начин се постига по-висока производителност на труда и по-кратки срокове за изпълнение на поръчките.

Защо да изберете прахово боядисване от Smart Metal Group?

Смарт Метал Груп е фирма, която не прави компромис с качеството на своите продукти и услуги. Притежаваме над 10-годишен опит в производството и обработката на метални изделия, оградни системи и габиони. Стремим се да спечелим доверието на нашите дългогодишни клиенти като обръщаме специално внимание на всяко едно изделие, което произвеждаме. Нашите служители изпълняват прецизно всички прахови покрития, а постоянният контрол гарантира високо качество на изработката.

Доверете се на Smart Metal Group и заявете прахово боядисване за всички наши продукти! Свържете се с нас на  +359 888 050 643 или ни посетете на място в нашия арматурен двор в Студентски комплекс, ул.”Професор Георги Брадистилов”3, 1756 София,  офис В6.

Вижте страницата на друг език: English Russian