Ние от Смарт Метал Груп предлагаме на своите клиенти да поцинковат всички закупени от нас метални продукти и изделия! Защитете изделията, които закупувате от нас, от корозиращото действие на атмосферата. Горещо поцинковане на ТОП цени на метални изделия по поръчка, оградни системи, метални профили и други от Smart Metal Group.

Обадете се на тел. +359 888 050 643 или пишете на orders@smartmetalgroup.com, за да се свръжете с нашият експерт по метални изделия и арматурна заготовка и да получите подробна информация за горещо поцинковане от Смарт Метал Груп!

Какво включва процеса на горещото поцинковане?

Горещото поцинковане е процес на покриване на железни и стоманени елементи с цинк, който формира сплав при потапяне на метала във вана с разтопен цинк при температура около 400 оС. Когато бъде изложен в атмосферни условия, цинкът реагира с въздуха и в последствие с въглеродния диоксид, формирайки цинков карбонат, обикновено сив на цвят, който представлява сравнително здрав материал, който предпазва стоманата под него от бъдеща корозия.

Поцинкованата стомана се използва в корозивни среди вместо скъпата неръждаема стомана.

Както всички останали корозионно защитни системи, поцинковането защитава стоманата като действа като бариера между стоманата и атмосферата. Освен това, цинкът е по-активен метал в сравнение със стоманата. Това е една уникална характеристика на поцинковането, която всъщност означава, че когато поцинковащото покритие е нарушено и стоманата е изложена на атмосферата, цинкът продължава да защитава стоманата чрез галваничната корозия.

Процесът на горещо поцинковане включва:

  • почистване на стоманата чрез използване на каустичен разтвор за премахване на различни омаслявания, прах и боя по повърхността на стоманата;
  • отмиване на каустичния разтвор;
  • стоманата се накисва в киселинен разтвор за премахване на метални люспи и частици;
  • отмива се киселинния разтвор;
  • стоманата се облива с цинков амониев хлорид за постигане на оксидация преди излагане на стоманата на атмосферните условия. Това обливане спомага на свързването на цинка със стоманата;
  • стоманата се потапя във вана с разтопен цинк и се държи там до изравняване на температурата на стоманата с тази на разтопения цинк;
  • стоманата се охлажда в затворен съд за предотвратяване на нежелание реакции на покритието с атмосферата.

Smart Metal Group предлага поцинковане на супер цени!

Смарт Метал Груп предлага на своите клиенти висококачествено поцинковане на всички наши продукти и изделия. Независимо дали закупувате метални изделия по поръчка или оградни системи, ние сме насреща, за да осигурим тяхната дълготрайност. Поцинковането е от изключителна важност, тъй като атмосферата въздейства върху стоманата, причинявайки корозия.

Свържете се с нас на тел. +359 888 050 643, за да заявите горещо поцинковане! Нашите представители ще Ви консултират за най-доброто решение и ще изготвят персонална оферта за Вас.

Защо да изберете нас?

Смарт Метал Груп е фирма с над 10-годишен опит в търговията и обработката на метали и метални изделия. Натрупали сме знания, които ни правят компетентни и сигурни в нашият професионализъм. Предлагаме на своите клиенти високо качество на всички наши продукти и услуги. Наш основен приоритет е постигане на максимална удовлетвореност на нашите клиенти, влагайки пълният ни капацитет и потенциал!

Докато някои работят с метали, ние работим с хора!

Вижте страницата на друг език: English Russian