Нови и регенерирани гуми от Smart Metal Group

New! Smart Metal Group разширява сферата на предлаганите услуги. Доверете ни се и за тази продуктова гама, а ние отново гарантираме високо качество и бързи срокове за изпълнение. Свържете се с нас при необходимост от:

  • закупуването на подходящи и висококачествени нови гуми и/или стоманени джанти за тежкотоварни автомобили;
  • регенерат на тежкотоварни гуми.

Моля, имайте предвид, че гумите и джантите за тежкотоварни автомобили се доставят само с предварителна поръчка. За целта е необходимо да ни изпратите информация за машината и търсения модел гуми и/или джанти.

За получаване на вашата индивидуална оферта можете да ни изпратите запитване на следните контакти +359 89 578 4941 или sales@smartmetalgroup.com

Какво представлява регенерирането на гуми?

С експлоатацията на гумите те започват да се износват. Забелязва се изтъняване и износване на грайфера им, което води до тяхното “остаряване” и невъзможността за последващо ползване. Това състояние ни е по-познато като “износване на гумата”. То често води до визуално изменение, което се забелязва и с невъоръжено око. В много ситуации нарушената цялост води до вибрации и тресене по време на шофиране. Износените гуми са предпоставка за пътни произшествия и неприятни ситуации. Обикновено в такъв етап от техния живот те вече се подменят с нови, а старите се изхвърлят на боклука.

Процесът по регенериране е напълно безопасен начин за подновяване на живота на гумата. В Smart Metal Group регенерат на тежкотоварни гуми се извършва по технологията на Avon, Kraiburg и други висококачествени материали.

Гумата се състои от два слоя. Външният слой се състои от грайфер или протектор, чрез който се осъществява непосредствения досег с пътната настилка. Вътрешният слой или т.нар. каркаса е самия скелет на гумата. Той остава цял, дори и протектора да е износен. Регенерирането е именно запазване на каркаса и подмяната на износения протектор.

При леките автомобили регенерирането е възможно само веднъж, но при тежкотоварните превозни средства гумите подлежат на регенериране няколко пъти (до два-три пъти).

Тази услуга е икономически много изгодна, защото цената за регенериране е по-ниска, в сравнение със закупуване на изцяло нов комплект гуми. Регенерирането възвръща живота на гумата и позволява нейното преизползване. Освен икономически изгодно, регенерацията се оказва и много екологосъобразна. Запазването на каркаса е един вид рециклаж и спомага за намаляване на изхвърлените отпадъци и количеството на неизползваеми гуми. Регенерирането възстановява живота им и след тази услуга те са неразличими от нови, не само като външен вид, но и като характеристики.

Процес на регенериране на гумите

  • Стъпка 1: Начален оглед на гумата

Първоначално тежкотоварните гуми се преглеждат и се оценя състоянието им. Ако има следи от износване само по протектора, то гумата подлежи на регенерация. При проблемни участъци и негоден каркаса, то регенерацията не е възможна.

  • Стъпка 2: Престъргване

Тази дейност включва изстъргване и премахване на негодните участъци от протектора. Местата, където той е изтънял, напукал се е и се е износил. След този процес се продължава с по-нататъшната обработка.

  • Стъпка 3: Изграждане

След приключване с престъргването, протектора на тежкотоварната гума започва да се възстановява. Това е процес на изграждане на нов слой от т.нар. грайфер. Самият процес по поставянето на новия протектор се нарича “вулканизация“. По време на него, в резултат на термична обработка и въздействието на висока температура, се получава химическата връзка между двата слоя, така че да се възстановят всички качества и характеристики. На вулканизация подлежат леки, джипови, бусови и селскостопански гуми.

  • Стъпка 4: Финален оглед

След приключване на вулканизацията се пристъпва към финална инспекция на гумата. Така се гарантира, че услугата е извършена качествено и гумата може подлежи на бъдеща експлоатация. Не са допустими отклонения и дефекти, които биха намалили безопасността при шофиране. Ако се забележат такива, то гумите се предават на вторични суровини.

Защо да регенерирате гумите на тежкотоварния си автомобил?
  • Ще спестите разходи от закупуване на чисто нови гуми след всяко износване.
  • Ще намалите експлоатационните разходи в дългосрочен план, защото ползваните гуми подлежат на регенериране няколко пъти.
  • Ще бъдете екосъобразни, защото се намалява количеството на изхвърления отпадък.