Ударопоглъщаща каучукова настилка

Желаете да изградите подово покритие, което ще отговаря на вашите работни нужди? Ние можем да ви предложим най-добрия и оптимален вариант на подова настилка. Тя е издръжлива, шумоизолираща и подходяща както за малки, така и за големи помещения. За вашия дом в гаража, в индустриално помещение или навън?! Най-подходящият избор е ударопоглъщащата каучукова подова настилка.

Как да поръчате?

Можете още сега да се обадите на телефон:  +359 876 836 490 или да ни пишете на имейл адрес: sales@smartmetalgroup.com .

Каучуковите настилки са чест избор за изграждането на подово покритие на открити и закрити помещения, без значение от тяхната големина. В това число влизат тренировъчни площадки и фитнес центрове, детски площадки, производствени и складови помещения и много други. Ударопоглъщащата настилка се произвежда от 100% каучукови гранули (SBR), гаранция за дълготрайност и издръжливост. Този тип гумени подови настилки са известни, поради своите качества като еластичност, устойчивост на триене и натоварвания, както и високата неподатливост на външни атмосферни влияния (студ, влага, горещина и др.). Подходящи са за терени и помещения, които се използват интензивно и са с постоянен поток на хора или машини. Този тип настилки не се напукват, не се образуват дупки или вдлъбнатини в тях, които могат да попречат на работата в помещението.

Състав на каучуковата настилка:

Те се произвеждат от 100% каучукови гранули или т.нар. SBR. С помощта на свързващо лепило, те се пресоват до такава степен, че да се предотврати по-нататъшно износване или разцепване на плочата. Добавят се още пигменти, UV добавки и стабилизиращи вещества.

Свойства на подовите настилки от каучукови гранули:

Гумените каучукови настилки са удароустойчиви. Те са еластични и притежават висока издръжливост на натоварване, трафик и постоянно движение на хора и машини. Настилките от каучук са неподатливи на лошите климатични условия и не се износват при слънчево или дъждовно време, при сняг, градушка и постоянна влага. Подходящи са същo така и за закрити помещения, където има нужда пода да се шумоизолира и звукоизолира от постоянното движение, преместване или удари. Това ги прави често предпочитан метод за подова настилка на детски и спортни площадки, които се характеризират с постоянно движение и голяма интензивност. Освен това този тип подова настилка притежава анти-хлъзгаво покритие, което дори при наличието на влага, вода или разливането на течности, не би позволила пързалянето или подхлъзването върху нея. Гумените подови настилки са екологичен продукт, който е безопасен за използване и не отделя токсични и химични вещества. Изключително лесен за поддръжка в различни по предназначение и големина помещения.

Най-чести приложения каучукова настилка намира при:

 • Изграждането и изпълнението на открити и закрити детски площадки, фитнес зали и фитнес площадки на открито;
 • Покриването на големи площи като балкони, тераси, покриви на блокове;
 • Изграждането на изолираща подова настилка на гари, бензиностанции, производствени помещения, гаражи, стрелбища, басейни и много други;
 • Изграждането на алеи, пътеки, мостове и други пътни настилки, подложени на постоянни атмосферни влияния.

Предлагани размери:

 • 400 х 400 х 15мм – 15кг/м2
 • 400 х 400 х 20мм – 16кг/м2
 • 400 х 400 х 30мм – 24кг/м2
 • 400 х 400 х 40мм – 33кг/м2
 • 400 х 400 х 50мм – 40кг/м2

* Допустим е производствен толеранс от 1-2%.
* Всички каучукови плочи отговарят на БДС ЕN 1177 – “Ударопоглъщащи настилки за площадки за игра: Изисквания за безопасност и методи за изпитване”.

Видове каучукови плочи:

 • Каучукова плоча квадрат с размери 40х40см
 • Каучукова плоча тип “пъзел” с размери 40х40см с две уши

Предлагани цветове:

Цвят: Черен
Цвят: Зелен
Цвят: Сив
Цвят: Червен
Цвят: Жълт

* Допуска се минимална разлика в цветовете при различните партиди от производството.

Начин на полагане:

Каучуковата подова настилка се полага изключително лесно. Плочите се нареждат хоризонтално, една до друга, като за тяхното подреждане върху повърхността се използва двукомпонентно полиуретаново лепило. Плочите трябва да се инсталират върху твърда, равна, добре почистена от твърди частици повърхност. Техните многобройни предимства позволяват те да се монтират върху бетон, асфалт, цимент, дърво или друга стара и износена настилка.

Ударопоглъщащата каучукова настилка се предлага на топ цени в Смарт Метал Груп гр.София.

Разгледайте още:

[/vc_row]

Вижте страницата на друг език: English Russian